”Kan du høre mig?”: Velfungerende arbejdspladser i virtuelt miljø

For virksomheder i hele landet er det sædvanlige ”godmorgen” ikke, hvad det har været. Vi mødes ikke i vores vante rammer på kontorerne, men må i stedet hilse bag skærmen derhjemme. Hjemmekontorer og arbejdsdage på privatadressen er blevet hverdag under pandemiens begrænsninger, der efterhånden føles normale. Men hvordan opretholder vi det gode fællesskab på en arbejdsplads, hvor slørede webcams og dårlige internetforbindelser er blevet hverdag?

Den nye normal

En ting er sikkert. Det kan ikke længere nytte noget at vente på, at hverdagen vender tilbage til det, der før var normalen. Corona-pandemien har uforudsigelige udsigter, så i stedet må vi fokusere på at udnytte de muligheder, vi har for at skabe den bedste mulige arbejdsplads.

Hos People Analyze tror vi fuldt og fast på, at nøglen til udvikling ligger i mennesket. Vi mennesker har en unik evne til at tilpasse os, og efter at have levet med en pandemi i over et år, er det uundgåeligt at vi har taget nogle vaner med os, som bliver hængende. Selv når pandemien er bag os.

I stedet for at ærgre sig over at vores idé om en normal hverdag har lange udsigter til at blive til virkelighed, bør vi lægge fokus et andet sted. Nemlig på alt det, der gør os til mennesker og giver os evnen til at fungere på trods af modvind.

Everything DiSC i en corona-tid

Hos People Analyze analyserer vi menneskers adfærd. Vi interesserer os for måden, forskellige mennesker agerer, reagerer og indgår i samarbejder med andre på. Det samme gør det amerikanske Everything DiSC, som har skrevet en interessant artikel om netop virksomheders håndtering af Corona-pandemien.

De kalder situationen for ”The Virtual Culture Dilemma”. Altså dilemmaet om virtuel kultur. Dilemmaet i den virtuelle kultur drejer sig først og fremmest om det fysiske fravær på vores arbejdspladser. Når vi ikke kan møde op og se hinanden i øjnene, tale sammen om løst og fast i frokostpausen og aflæse hinandens kropssprog til møder, går der noget tabt i det sociale samvær på arbejdspladsen.

På hjemmekontorerne bliver vi oftere distraheret af vores hjemmeskolede børn, en opmærksomhedskrævende hund eller teknologi, der driller. For at komme videre fra alle begrænsningerne ved det virtuelle arbejdsrum, er det vigtigt at have sine medarbejdere for øje. Omstillingsparate mennesker er omstillingsparate medarbejdere, og evnen til tilpasning og trivsel i et omskifteligt miljø er nogle af de mest skattede kvaliteter i en medarbejder i vores nye hverdag.

Indsigt i personprofiler gør det nemmere at forstå hinanden

Vejen til en velfungerende arbejdsplads starter med et godt kendskab til dine medarbejdere. Hos People Analyze har vi specialiseret os i personanalyse, som kan hjælpe dig med at forstå dine kolleger og medarbejdere bedre.

Vi arbejder med unikke personprofiler, som kan indramme dine medarbejderes behov og gøre det lettere for dig at skabe det bedst mulige arbejdsmiljø. Måske arbejder størstedelen af dine medarbejdere bedst med deadlines og frie rammer. Eller måske trives de fleste i virksomheden bedst under en klar struktur med mere faste rammer.

Uanset, hvordan dine medarbejdere er, er vi sikre på at kunne hjælpe din virksomhed bedre på vej ind i den nye virtuelle hverdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Ja, jeg vil rigtig gerne tilmelde mig nyhedsbrev
Ja, jeg har læst og accepterer People Analyze Groups persondata politik

Seneste blogindlæg

DiSC: Fire profiltyper, der kan lære dig at forstå dine medarbejdere

Carsten Hoelstad - 26. maj 2021

Det lyder simpelt, og det er det faktisk også. I…

DiSC: Sådan udfordrer du dine medarbejdere bedst

Carsten Hoelstad - 26. maj 2021

Af og til har vi alle brug for et skub…

DiSC-profiler under Corona – kan de stadig bruges

Carsten Hoelstad - 26. maj 2021

Verden er i undtagelsestilstand. Medarbejdere er sendt hjem og skal…